Over Kiss-BITS

Kiss-BITS is opgericht in 2012 door Maarten Peetoom MBA. Na lange tijd (+30 jaar) voor diverse werkgevers te hebben gewerkt in de ICT was het tijd om nu eens niet naar de pijpen van een werkgever te dansen maar zelf de kastanjes uit het vuur te halen.

Kernbegrippen van Kiss-BITS

Keep It Simple and Short (er wordt al genoeg moeilijk gedaan op de wereld). Door problemen zo simpel mogelijk te ontleden ontstaan er ook oplossingen die simpel zijn. En simpele oplossingen geven minder fouten in de uitvoering!

Business & IT Solutions (BITS)

Business en IT hebben een slechte maar noodzakelijke relatie met elkaar. Door diverse omstandigheden wordt de afstand tussen Business en IT steeds groter. Onbegrip over en weer zorgen voor een slechte verstandhouding, slechte producten (werkt niet, doet niet wat er gevraagd is, te laat, te duur, begrijp ’t niet) en een slechte ondersteuning van de bedrijfsprocessen door de ICT! En vooral dat laatste is natuurlijk funest voor de organisatie!

Door betere communicatie tussen de partners en het kweken van een beter begrip voor elkaar komen we al een heel stuk verder. Omdat Maarten deze twee werelden door en door kent kan hij zorgen voor een betere koppeling (Solutions).

Organisaties staan dagelijks bloot aan verandering. Van buiten af door marktwerking (klanten en concurrentie) en overheid, intern door verhuizing, groei, krimp of andere reorganisaties. Het is belangrijk dat de werkprocessen worden aangepast aan die veranderende wereld.
En bij veranderde processen hoort meestal ook een veranderde ICT omgeving. Die laatste verandering is meestal erg duur en wordt daardoor, vooral in de huidige crisis, uitgesteld of afgesteld. Resultaat is een ICT omgeving die wordt gezien als last en niet werkbaar. Noodverbandjes met Excel lijstjes, Access applicaties etc zijn het gevolg.

Wat is dan het resultaat: Een bedrijfsproces wat niet optimaal is om dat de ICT dwingend is in het proces en een ICT omgeving die niet optimaal het bedrijfsproces kan ondersteunen. KPI’s kunnen niet worden gemeten en sommige processen moeten handmatig worden ondersteund met Excel lijstjes of iets dergelijks.

Kiss-BITS verbeterd

Door zo goed mogelijk te kijken naar zowel Business (hoe zou het moeten) als ICT (hoe zou het kunnen) kan er meestal een sub-optimale oplossing worden gevonden zonder hoge investeringen.

Optimaal is natuurlijk nog mooier, maar daar staan ook weer extra kosten tegenover.

Door beide werelden goed met elkaar te laten communiceren en te zorgen voor een goede oplevering van producten wil Kiss-BITS dit doel bereiken.

Hulpmiddelen:

  • Cursussen
  • Advies & Projectleiding
  • Internet diensten